DJEČJI ZBOR SV ROKA i ANDRIJA

Tko pjeva, dvostruko moli  i  tko rano rani, dvije sreće grabi.  To su dvije izreke koje puno toga mogu reći o crkvenom zboru sv. Roka i Andrije, a kojeg nazivaju malim crkvenim zborom.

Premda su s dolaskom časnih sestara u našu župu na jutarnjim misama uvijek pjevala djeca, nakon odlaska sestara iz župe jedno vrijeme nije nitko radio s dječjim zborom. Već šestu godinu za redom, djeca kod rane mise u naše dvije crkve nisu više bez glazbene pratnje, nego se s njima sustavno vježba i radi. Zahvalnost ide ponajprije našoj djeci i mladima i njihovoj spremnosti da se svake nedjelje rano ustaju kako bi svojom pjesmom uljepšali sv. Misu i tako nastavili davnu tradiciju naše župe. Ono što se na samom početku možda i činilo kao samo još jedna obaveza, polako to prestaje biti. Članovi zbora s veseljem dolaze na probe, uvijek su raspoloženi za učenje novih pjesama i nije im teško ostati ponekad i dva sata na pjevanju. To je ono što danas posebno trebamo cijeniti. Vidimo da postoje oni kojima danas ipak nije teško odvojiti vrijeme za Boga i Crkvu.

 Kao što to uvijek biva, na samom početku nije bilo lako. Trebalo je pronaći način kako okupiti djecu i, ono što je najteže, kako ih zadržati. Probe su bile duge i naporne jer je svaka pjesma bila nepoznata i trebalo je puno truda i strpljenja svih nas. Zapravo je na ideju došao gospodin Josip Neralić koji mi je predložio da pokušamo i ja sam prihvatila. Nažalost, on je zbog obaveza morao odustati od vođenja zbora, a ja nisam htjela da izgubimo mlade i aktivne članove naših župnih zajednica.

Zbog mojih fakultetskih obaveza, pjevači su se često morali snalaziti sami, no nisu odustajali. Kada mene nije bilo, uvijek su imali pomoć gospođe Dubravke Zdešić ali i naroda u crkvi koji bi spremno prihvatio pjesmu i tako dao podršku pjevačima. Uz to i gospodin župnik uvijek rado gleda na nas i u svakoj prilici podržava i potiče rad našeg zbora kao važnog subjekta u životu naših župa.

 

 Danas zbor ima 30 člana. Tu su okupljena djeca od 2. razreda osnovne škole, pa sve do mladih djevojaka 1., 2. I 3. razreda srednje škole, a imamo i jednog pjevača (jedini muški član zbora) koji je 4. razred srednje škole.

30, lijep broj. Ipak, s obzirom na ukupan broj djece i mladih u naša dva sela, moglo bi nas biti i više. Tako da za sam kraj želimo, zbor i ja, pozvati sve one koji svojim glasom žele slaviti našega Gospodina i tako uljepšati misno slavlje. Pridružite nam se!