PROPOVIJED

RAZMIŠLJANJE O DANAŠNJEM EVANĐELJU-Oni brzo ostave mreže i pođu za njim.

EVANĐELJE Mt 4, 18-22

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Prolazeći uz Galilejsko more, Isus ugleda dva brata, Šimuna zvanog Petar i brata mu Andriju, gdje bacaju mrežu u more; bijahu ribari. I kaže im: »Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi!« Oni brzo ostave mreže i pođu za njim. Pošavši odande, ugleda druga dva brata, Jakova Zebedejeva i brata mu Ivana: u lađi su sa Zebedejem, ocem svojim, krpali mreže. Pozva i njih. Oni brzo ostave lađu i oca te pođu za njim.

Riječ Gospodnja.

Image result for Oni brzo ostave mreže i pođu za njim.

MISNA ČITANJA POSLUŠAJTE OVDJE

KOMENTAR

»JER JEDAN JE GOSPODIN SVIJU,
BOGAT PREMA SVIMA KOJI GA PRIZIVLJU.«

Ovo može objaviti samo Božja riječ! Tako ona i nama danas svjedoči da je Bog bogat prema svima: On nije siromašan niti nam daje siromašno. A kako mi od Boga primamo, takvog Boga i poznajemo, takvom se Bogu i molimo, od takvog Boga i očekujemo. Biblijski Bog je bogat u svakom pogledu – u zlatu, u novcu, u ljubavi, u praštanju, u velikodušnosti – ali čini se da je naše srce premaleno kako bi u njega moglo stati sve ono što on ima za nas, što nam je spreman dati i što želi za nas učiniti. Možda da počnemo moliti da nam najprije proširi srce i način razmišljanja, jer koliku zapremninu ima posuda, toliko sadržaja može primiti.

MOLITVA

Gospodine, možda je najsudbonosnije to kakvog te ja vidim i koliku zapremninu ima moja posuda. Želim, Gospodine, pronaći odgovor na to pitanje. Prosvijetli me svojim Duhom da se u Tvojoj istini ispitam i vidim. Amen.

Izvor: https://book.hr/