Izmolite ovu molitvu i počastite Preslavno Ime Marijino

Ime Marijino spominje se prvi put 1513. godine kao spomendan u španjolskoj biskupiji Cuenca. Papa Inocent XI. proširuje ga na cijelu Crkvu. 1969. godine u sklopu reforme Općeg rimskog kalendara ovaj je spomendan izbačen, ali ga ponovno uspostavlja papa Ivan Pavao II. kao neobavezni spomendan.

 

Blagoslovljeno ime Marije, djevice i majke

Crkva Ime Marijino časti u Pohvalama Božjem Imenu, a Ime Marijino možete počastiti i molitvom Litanija Preslavnog Imena Marijina ili molitvom kratke molitve posvećene njenom Imenu

 

Molitva na Ime Marijino

Da si nam zdravo dobra, blaga i slatka djevica Marijo po slatkom srcu Isusa tvoga sina. Tvoje je ime radost nebu i zemlji, slađe je ustima od meda, a ušima ugodnije nego najljepša pjesma. U tvoje Ime kliču i vesele se sve pobožne duše! O, Marijo! Premoćna kraljice neba i zemlje! Ponizno te molim, podijeli mi tu milost, da budem tebi sasvim pokoran i vjerno ti služim sav svoj život. Isus, tvoj božanstveni sin, neka mi bude kralj, a ti, Marijo, kraljica. Pomozi mi, preslavna gospođo, i meni gospodovati i svladati neprijatelja duše, sve zle požude i sklonosti na zlo i sve što se slavi tvoga Imena i mojemu spasu protivi. Pomozi, o, Marijo! Amen.