MOLITVA Mariji, da nam isprosi milost i sačuva nas od pakla

Image by Prierlechapelet from Pixabay

O predraga moja Gospe, zahvaljujem ti jer si mi toliko puta pritekla u pomoć da ne padnem u pakao, koji sam toliko puta zaslužio svojim grijesima.

https://vjeraufanjeljubav.com.hr/

Bijedan li sam, već sam skoro bio pao u taj zatvor osuđen, i osuda bi možda već nakon prvog smrtnog grijeha bila izvršena da mi ti milosrdna nisi pritekla u pomoć. Čak te nisam ni molio, nego si ti u svojoj dobroti zadržala Božju pravednost, i zatim savladala tvrdoću moga srca i dovela me do povjerenja u tebe.

 

Ah, pritiješnjen tolikim grijesima pao bih u opasnostima u kojima sam se nalazio, da me ti, ljubljena Majko, nisi sačuvala milošću koju si mi zadobila. O Kraljice moja, nastavi me oslobađati od pakla. Što će mi tvoje milosrđe i darovi koje si mi isprosila ako ću poslije biti osuđen? Ako te prije nisam ljubio, sad poslije Boga najviše tebe ljubim. Ne dopusti da se okrenem od tebe i Boga koji mi je po tebi tolike milosti dao. Ljubljena moja Gospe, ne dopusti da te u paklu zauvijek mrzim i proklinjem.

Ti bi trpjela videći osuđena tvoga slugu koji te toliko ljubi. O Marijo, što mi govoriš? Bit ću osuđen? Bit ću osuđen ako te ostavim. Ali tko bi imao srca ostaviti te? Tko bi mogao zaboraviti ljubav koju si mi iskazala? Gospe moja, kad si već toliko učinila za moje spasenje, dovrši to djelo i pomozi mi. Želiš li mi pomoći?

Ah, što to govorim? Ako si ti, kad sam ja bio zaboravio na tebe, toliko učinila za mene, koliko više se moram nadati sad kad te ljubim i kad ti se preporučujem. Ne gubi se tko se tebi utječe, a gubi se tko se tebi ne utječe. Majko moja, ne prepusti me meni samome jer ću se izgubiti, nego udijeli mi milost da se uvijek tebi utječem.

Spasi me, nado moja, spasi me od pakla, a još prije od grijeha jer me samo on može odvesti u pakao.