Molitva mladih

Gospodine Isuse, dolazim pred tebe razmišljati o životu, o drugima, o sebi, i o mnogim stvarima koje ne mogu shvatiti a odnose se na tebe, na svijet koji me okružuje, na sebe.

Želio bih činiti velike stvari za tebe i za druge, da moj udio u povijesti ne bude jalov. Znam da u tebi prebivaju Život i Istina, tako dolazim napojiti se s jedinog vrela koje je kadro ugasiti moju žeđ za istinom, dobrotom i ljepotom. Danas se na poseban način molim za mlade poput sebe i čujem u njihovim srcima tvoj poziv na svećeništvo ili na posvećeni život. Mora da im nije lako sve za sobom ostaviti da bi te nasljedovali. Mora da im je teško ostaviti obitelj, svoje dečke ili djevojke ili pak druge ljude …

Ipak, potpuno razumijem one koji su u stanju sve ostaviti i slijediti te; ti si blago zbog kojega je vrijedno sve rasprodati da ne izgube tebe. Obilazit će svijet naviještajući tvoje evanđelje, ublažavati ogorčenost mnogih ljudi s pomoću tvoje Riječi, i davati nadu mnogima, tisućama i tisućama mladih koji nemaju ništa za što bi živjeli, nikakav osjećaj nadnaravnog i koji ne poznaju pravu ljubav.

Oni će širiti miomiris tvoje radosne vijesti, mira i nade diljem svijeta koji se čini osuđen na ogorčenost i mržnju. Oni će tješiti ožalošćene, krijepiti slabe, širiti tvoju milost i opraštanje. Čak im i zavidim. Ne znam što bih odgovorio kada bih osobno čuo tvoj poziv. Molio bih jedino za ono za što te baš sada molim, za mlade koji te sada mogu čuti: da im udijeliš širokogrudnost, hrabrost, smionost i vjeru.

Doista si sposoban ispuniti život, dati mu smisao i učiniti ga plodonosnim. Udijeli nam svećenike po srcu svome. Dodirni srca mladih kako ne bi oklijevali napustiti svoje mreže kada se zaustaviš na obalama njihovih života, kada ih pogledaš, zazoveš po imenu koje si oduvijek čuvao u svome srcu; kada im se blago ali odlučno obratiš s moćnim Riječima koje stvoriše nebo i zemlju: Hajde za mnom.