MOLITVA STUDENATA

MOLITVA STUDENATA

Gospodine, mi studenti imamo toliko pitanja, toliko traženja u svom životu…

Svaki novi dan donosi nam drugačije izazove i nove probleme. U sebi nosimo potrebe svojih obitelji i prijatelja, neizvjesnost u snalaženju u ovom studentskom načinu života i bojazan za nesigurnu budućnost.

Pomozi nam, Oče, da uspijemo odoljeti neiskrenim ponudama koje dolaze sa svih strana i da svoj put ravnamo prema tvome putu. Daj nam snagu molitve da ti se znamo predati, daj nam spoznaje darova Duha Svetoga kojima smo nagrađeni.

Daj nam znanja i mudrosti u donošenju odluka i vršenju odabira kojima oblikujemo svoje i utječemo na tuđe živote, daj nam nesebičnu ljubav kojom ćemo mijenjati ovaj svijet u tvoje ime.

Učitelju, pomozi nam u ustrajnosti, da nam ti uvijek budeš PUT, ISTINA i ŽIVOT, a rad kojim nas blagoslivljaš neka nam ne bude teret, nego upotpunjuje smisao života koji pronalazimo u tebi. Potrebna nam je motivacija za donošenje i podržavanje nade u našoj okolini i u ovome uzburkanom svijetu.

Zato nam, Spasitelju naš, pomozi u polaganju ispita i ispunjavanju zadaća u studentskom životu, da uspješno i s puninom u srcu polažemo životne ispite… Neka uz tebe ostvarujemo svoje živote u poštenju, nesebičnosti, odlučnosti, razumijevanju i znanju.

Molimo te, Gospodine, da usmjeravaš nas studente, po tvome Sinu Isusu Kristu, koji s tobom živi i kraljuje u sve vijeke vjekova. Amen. Oče naš…