Molitve u trenutcima kušnje, napasti, sumnji, beznađu

Kako ostati čvrst da ne padnemo kada budemo napastovani! Sjetimo se i Isusovih riječi učenicima u Getsemaniju: Molite da ne padnete u napast! (Lk 22,40). Tako nam molitva pomaže da budemo oslobođeni od napasti. Ako molimo, ne ćemo pasti u napast. Isus nas ovdje uči konkretno moliti da ne padnemo u napast. Mogli bismo reći da naša molitva zapravo glasi: Oče, molimo te da ne budemo uvedeni u kušnju u kojoj bismo se mogli od tebe odijeliti!

Kratka molitva za snagu u kušnjama! | Dnevno.hrDnevno.hr

 

Molitva u trenutcima kušnje

Gospodine Isuse Kriste, naš Veliki svećeniče, bio si kušan na mnoge načine kao što smo i mi, ali nikad nisi sagriješio. Udijeli mi svoju milost i milosrđe, naklonost i pomoć. Učini me svjesnim svoje prisutnosti. Jačaj me u mojoj slabosti. Kroz životne kušnje vodi me do pobjede i ljubavi koju dijeliš s Ocem i Duhom Svetim, jedini Bože, u vijeke vjekova. Amen.
(Prema Poslanici Hebrejima 4,14-16 )

 

Molitva u trenutcima napasti

Isuse Spasitelju, Gospodine moj, Bože moj i sve moje, koji si nas po žrtvi križa otkupio i slomio moć sotone, ponizno te molim da me oslobodiš od svakoga zlog i đavolskog utjecaja. To te molim u tvoje sveto ime, zbog tvojih svetih rana, po tvojoj svetoj krvi, po tvome svetome križu i po zagovoru Bezgrješne, pod križem žalosne majke Marije. Krv i voda, koji izađoše iz tvoga presvetog srca, neka siđu na mene, da me očiste, oslobode i izliječe. Amen.

 

Molitva sv. Judi Tadeju u vjerskoj sumnji

O sveti Judo Tadeju, ti si neumorno širio radosnu vijest, neuke si privodio k istini, slabe učvršćivao u vjeri i napokon umro mučeničkom smrću. Molim te, ojačaj moju vjeru, rasprši moje sumnje, odagnaj od mene vjerski nehaj; daj da se odlučno borim i hrabro odolim svim neprijateljskim navalama i kušnjama, te slijedim tvoj primjer u životu i u smrti i tako proslavim Boga ovdje na zemlji i u vječnosti. Amen.

 

Molitva u trenutcima beznađa

Gospodine, došao sam u životnu krizu, osjećam se napušten od svih pa čak i od tebe, osjećam da moj život nema smisla. Bojim se pomalo i samoga sebe. Ne razumijem zašto ovaj trenutak, ova duhovna bol. Promatram tvoj život, tvoje boli u Getsemaniju kad si bio sam i napušten od svojih prijatelja. Ti si ipak imao povjerenje u svoga Oca. Izgovorio si veliku riječ koja i meni može pomoći: “Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša, ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti”. Daj mi hrabrosti da ne bježim od ljudi, nego da znam moliti i prihvatiti njihovu pomoć, vjerujući da mi po njima ti pomažeš. Daj da vjerujući tebi nađem izlaz iz svih životnih poteškoća. To molim tebe koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

 

Molitva u nevolji

Ti si, Bože, svakom vjerniku utočište u nevolji, snaga u trpljenju, utjeha u žalosti. Svrni svoj pogled na nas u našoj nevolji. Budi uz nas, olakšaj nam teret, učvrsti našu vjeru, da se bez ikakva zdvajanja povjerimo i sasvim predamo tvojoj očinskoj providnosti. Amen.