5 molitava iz Fatime koje su nas naučili Gospa i anđeli

Gospa se prvi puta u portugalskom mjestu Fatimi, 13. svibnja 1917. ukazala malim pastirima: Luciji, Franji i Hijacinti, a kroz narednih 5 mjeseci to je činila svakoga 13. u mjesecu, otkrivajući im posebne tajne, koje se mogu sažeti u poziv na iskrenu pokoru, post i obraćenje srca.

U posljednjem se viđenju Gospa predstavila kao Kraljica Krunice i napomenula im je da mole krunicu svaki dan kako bi ‘izmolili mir svijetu i svršetak rata’. Tijekom tih posjeta i nekoliko prethodnih posjeta anđela, bilo je pet molitva koje su naučili Lucia, Francisco i Jacinta.

Njima se u ukupno tri navrata ukazao Anđeo mira, Anđeo Čuvar Portugala. Anđeo je mira od djece zatražio da mole s njim. Kleknuo je i poklonio se, te je tri puta ponovio sljedeću molitvu:

13. svibnja Gospa Fatimska - što su papa Ivan Pavao II. i Benedikt ...

Molitva oprosta

˜Bože moj, ja vjerujem u Te, ja Ti se klanjam, ja se ufam u Te i ja Te ljubim. Molim Te oproštenje za sve koji ne vjeruju u Te, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u Te i koji Te ne ljube

Kod trećeg ukazanja anđela djeca su vidjela kako je u lijevoj ruci držao kalež, nad kojim je lebdjela Hostija, iz koje je u kalež palo nekoliko kapi Krvi. Ostavio je da kalež sa Hosijom lebdi u zraku, kleknuo je kraj djece i potaknuo ih da s njim ponavljaju tri puta ovu molitvu:

 

Molitva anđela

Presveto Trojstvo,Oče, Sine i Duše Sveti, duboko Ti se klanjam i prinosim Ti predragocjeno Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Gospodina našega Isusa Krista
prisutnog u svim Svetohraništima svijeta kao zadovoljštinu za sve uvrede, svetogrđa i nemar kojima je On vrijeđan. Po neizmjernim zaslugama Presvetog Srca Isusova i po zagovoru Bezgrešnog Srca Marijina, molim te za obraćenje jadnih grješnika.

 

Euharistijska molitva

Tijekom prvog ukazanja Gospe Fatimske djeca su primila posebnu milost, prepoznali su sebe, kao što se možemo prepoznati u najjasnijem zrcalu. Tim nutarnjim ganućem koje su primili ponavljali su ovu molitvu:

“Presveto Trojstvo, klanjam Ti se moj Bože! Bože, ljubim Te u Presvetom Oltarskom Sakramentu…”

 

Žrtvena molitva:

Blažena Djevica Marija podučila je djecu da prinose svoje osobne žrtve Bogu za obraćenje grešnike moleći ovako:

„O moj Isuse, ovo je tebi za ljubav i kao naknada za uvrede koje se nanose bezgrješnom srcu Marijinom

 

Dodatak nakon desetice molitve krunice

Gospa je naglasila važnost moljenja Krunice u svakome njenom ukazanju, tražeći od djece da svaki dan mole Krunicu za mir i za obraćenje grešnika. Zatražila je od njih da na kraju svake desetice krunice nakon Slava Ocu ponove ovu molitvu:

O, moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja, dovedi u Raj sve duše, osobito one koje su najpotrebnije tvojega milosrđa.