MOLITVA ZA ZAŠTITU BRAKA OD RAZVODA

MOLITVA ZA ZAŠTITU BRAKA OD RAZVODA

 

Obnova braka je moguća kada muž i žena žele da rade zajedno na svom donosu zajedno sa Gospodinom. Bez obzira je li imate problema sa komunikacijom, emotivnih problema kao što je nepraštanje i ponos, ili utjecaj neusklađenih razlika , u nastavku su dvije  molitve koje vam mogu pomoći u poboljšanju vašeg bračnog odnosa.

Molitva za zaštitu braka od razvoda

Gospodine Isuse, treba nam Tvoja pomoć. Naš brak se raspada, a mi se spotičemo o riječ razvod   Oboje smo slušali druge  glasove koji su nam govorili da odustanemo  da nije vrijedno borbe.

Ne želimo uništiti svoj odnos niti prekršiti obećanje koje smo izrekli jedno drugom dok nas smrt ne rastavi.   I znamo da i ti priželjkuješ ozdravljenje našega braka. Ali ne znamo što da učinimo. Pokaži nam kako da se zaštitimo   od zamki   u koje smo upali   kroz sebičnost, ravnodušnost ili ponos. Otkrij nam ono što sami nismo u stanju vidjeti. Ti si Put, Istina i Život. Odbacili smo ljubav koju smo osjećali jedno prema dugom, pomozi nam pronaći put nazad.

Obnovi u nama snagu volje i pomozi nam da ne optužujemo jedno drugo i govorimo jedno drugome grube riječi. Nauči nas kako da saslušamo i čujemo jedno drugo.

Djela , stavovi i emocije koji su nas dovde doveli nisu se desili preko noći. Znamo da će biti potrebno vremena da se poništi sve što nas je u ovu situaciju dovelo.

Obećao si nam pokazati put kojim nam je ići. Ti si mudar savjetnik i točno znaš što nama treba.

Sve svoje nade i očekivanja polažemo u tebe. Ako nam je potrebna osoba koja će nas savjetovati u kršćanskom duhu kako da krenemo iz početka onda uputi nas na onoga tko nam može uistinu pomoći.

Ti si odgovor Gospodine. Razvod nije ono što želimo. U Ime Isusovo , Amen.

Molitva za bračne parove u koji su u problemima

Gospodine Isuse, čini se kako ništa ne ide kako treba u našem braku. U posljednje vrijeme svađamo se jako puno. Ili se raziđemo u ljutnji ili tišini, previše uznemireni da se suočimo sa bilo kojim problemom. Ponekad se prepiremo oko malih problema koji nisu toliko ni bitni ili bježimo od onih koji su stvarno bitni.

Ali u Tvojim očima Gospodine sve je bitno. Problemi se gomilaju dan za danom i pretvaraju se u jedno veliku planinu. Kada je sve to počelo? Jesmo li se povukli u naše vlastite svjetove? Jesmo li postali prezauzeti da bi o tome brinuli? Jesmo li prestali slušati Tebe, slušati jedno drugo? Pouči nas komunicirati jednostavno i ljubazno međusobno razgovarati.

Pokaži nam ponovno kako ljubav i poštovanje izgleda   i kako izgleda uzajamno se predavati   jedno drugom    u ljubavi , s Tobom Gospodine. Zaboravili smo na temelje. I svjesni smo ako se ne izborimo sa malim problemima da ćemo se kasnije suočavati sa puno većim. Možda smo zaboravili kako ljubav zaista izgleda ili možda čak nikada nismo ni znali. Gospodine , naš brak je u krizi. Trebamo Tebe. Bez obzira na sve teškoće želimo se suočiti s njima zajedno , s Tobom na našoj strani.

Rekao si da ćemo iskusiti terete ovoga svijeta ali Ti si taj koji će nas obnoviti. S tobom Gospodine nestat će naše suze i popraviti se naše pogreške. Vjerujemo da s Tobom možemo imati uspješan brak. U Tvoje Ime. Amen

Kako moliti za brak

  1. Predajte se Gospodinu, i jedno drugom, priznajući bilo koji krivi stav ili djelo je uzrokovalo ili doprinijelo narušavanju vašeg odnosa
  2. Predajte svoj brak Gospodinu pozivajući Ga da Vas štiti u svakom danu
  3. Tijekom molitve koristite Božju riječ i druga duhovna oružja kojim ćete štiti svoj brak , tražeći od Gospodina da Vam udijeli mudrost u izgradnji sretnog braka
  4. Molite Gospodina da Vam pokaže načine kako da osnažite i izgradite zdrav duhovni, emotivni i tjelesni odnos u vašem braku
  5. Često molite, pojedinačno i zajedno sa svojim supružnikom i tražite od Gospodina da vam   pokaže kako da blagoslivljate svog supružnika svakodnevno

rastimougospodinu.com