MOLITVA KOJU TREBATE PROČITATI UJTRO

MOLITVA KOJU TREBATE PROČITATI UJTRO

 

U krevetu, ispred neke slike ili odlazeći na posao, obratite se Bogu ovom molitvom koju je napisala sv. Terezija od Djeteta Isusa kako biste dobro započeli svoj dan.

A ja ću opjevati silu tvoju, klicat ću jutrom vjernosti tvojoj (Ps 59, 17). Nema ničeg boljeg nego od samog buđenja ući u molitvu kako bismo prikazali svoj dan Gospodinu.

Jutarnja molitva vam omogućava da započnete dan na pravi način i da se uz Božju pomoć suočite sa svim nadolazećim poteškoćama. Tijekom stoljeća, sveci su napisali mnoge molitve za prikazivanje dana Bogu, a među njima je sv. Terezija od Djeteta Isusa.

                                                                                                              ——————————————————————

Evo njezine molitve:

Bože moj, prikazujem ti sva svoja djela koja ću danas izvršiti, na nakanu i proslavu Presvetog Srca Isusova.

Želim posvetiti otkucaje svog srca, svoje najmanje misli i djela, objedinjujući ih sa Tvojim beskonačnim zaslugama kao naknadu za moje grijehe, koje bacam u peć Tvoje milosrdne Ljubavi.

O moj Bože, molim Te za mene i za moje voljene milost da savršeno ispunim Tvoju svetu volju; da prihvatim, Tebi za ljubav, sve radosti i tuge ovog prolaznog života, kako bi se jednoga dana mogli ponovno ujediniti na Nebu za čitavu vječnost. Amen.

www.it.aleteia.org/prijevod:medjugorje-info.com