Molitva sv. Pelegrinu za ozdravljenje od raka i teških bolesti

Sveti  Pelegrin Laziosi živio je u  14. stoljeću.

Rodio se u bogatoj obitelji, a u svojoj je mladosti bio  uključen u politiku.

Kasnije je kao novak ušao u samostan Slugu Marijinih u Sieni. Dobivši odjeću Slugu Marijinih, posebno se posvetio Njezinoj službi i u prisutnosti blaženog Joakima i Franje iz Siene u potpunosti  se posvetio vjerničkom životu. Nakon nekoliko godina vraćen je u Forli, gdje se istaknuo u samostanskim aktivnostima: molitvi u koru, čitanju Biblije, bdjenju i postu, te karitativnom radu za siromašne i seljake.

U dobi od 60 godina obolio je od proširenja vena, što je preraslo u gangrenu desne noge. Bolest je toliko uznapredovala da je liječnik Paolo Salazio, koji ga je obišao u samostanu, odlučio, uz potporu svih redovnika, da mu čim prije amputira nogu. Palegrin se, međutim, noć prije zahvata odvukao na molitvu pred križ kapitulske dvorane. I dok je tako umoran zaspao, sanjao je da je Isus sišao s Križa, pružio svoju ruku i nježno dotaknuo njegovu bolesnu nogu. Dan kasnije došao je liječnik kako bi amputirao nogu, ali više nije bilo ni traga gangreni, ni bilo kakvom ožiljku. Vijest o čudu proširila se po čitavom gradu, što je još više povećalo poštovanje prema Pelegrinu.

Umro je 1341.  od vrućice. Njegovo tijelo  neraspadnuto počiva u crkvi Slugu Marijinih u Forliju. Veliki je  zaštitnik oboljelih od raka i kožnih   bolesti.

Sveti Pelegrin - zaštitnik oboljelih od raka - Međugorje Info
foto izvor medjugorje info

Molitva sv. Pelegrinu

O veliki sv. Pelegrine, tebe su nazivali Veliki, Moćni Čudotvorac zbog tvojih brojnih čudesa koja si dobio od Boga za one koji su se tebi utjecali.

Puno godina ti si nosio u svom tijelu bolest koja je razorila tvoje mišiće i koja je postala mjesto izvora svih milosti kada ljudska snaga više nije mogla izdržati.

Bio si nagrađen viđenjem Isusa koji je sišao s Križa da ozdravi tvoju bolest. Zatraži od Boga i naše drage Majke da izliječe bolest i bolesne koje ti predajem. (Ovdje zastani i u tišini srca izgovori naziv bolesti za koju moliš ili imena onih za čije ozdravljenje moliš).

Potpomognuti tvojim snažnim zagovorom možemo sada i u vječnosti pjevati Bogu pjesmu zahvale za Njegovu veliku dobrotu i milost. Amen.

Bitno.net